OM

Om oss

SJÄLVRENGÖRANDE VATTENLÅS

Vår historia

Äventyret började i staden Hatting på Jylland redan 2009 när Egon Henneberg tröttnade
på att hans avlopp i badrummet ständigt täpptes igen. Det måste man kunna lösa på ett
bra sätt, tyckte han. Men efter många timmars sökande i all världens byggmarknader så
gav han upp. Alla vattenlås på marknaden liknade varandra och hade samma problem.

Därför tog Egon saken i egna händer och började experimentera i sin hobbyverkstad på Oensvej i Hatting. Med sin mångåriga erfarenhet som entreprenör såg han snabbt de funktionella möjligheterna och med hjälp av ett flexibelt rör och ett klokt huvud uppstod idén till det självrengörande vattenlåset.

Vattenlåset som idag heter Nr. 1 Vattenlås färdigutvecklades, fulländades, designades, tillverkades och godkändes för VA med slutresultatet av ett högkvalitativt vattenlås som förenklar vardagen för många människor och skyddar miljön mot skadliga kemikalier. Evolution Parts säljer primärt till grossister och byggmarknader.

Idag består sortimentet av fem modeller för olika typer av avlopp som kan köpas i praktiskt taget alla skandinaviska byggmarknader.

F.A.Q.

VANLIGA FRÅGOR

VILKA AVLOPP PASSAR VATTENLÅSET NO. 1 TILL?

Vattenlåset passar alla nyare avlopp med standardmått. Det passar inte till avlopp med rör som är mindre än 75 mm. Därför säljer vi även en förkortad modell som är 20 mm kortare. Observera däremot att det kortare låset inte har godkänts för VA. Hitta den förkortade vattenlåset här 

VILKA AVLOPP PASSAR LINJEVATTENLÅSET TILL?

Vårt självrengörande Linje Vattenlås No. 1 är avsett för duschnischer och kan ersätta originalvattenlås från Unidrain®. Monteringen är väldigt enkel; se hur du tar bort plastguiden på avlopp från Unidrain® här.

HUR BYTER JAG VATTENLÅS?

Våra självrengörande vattenlås är väldigt enkla att montera. Se monteringsanvisningarna för
våra S Vattenlås här.

HUR FUNGERAR SJÄLVRENGÖRINGEN FÖR NO.1 VATTENLÅS?

Våra vattenlås är självrengörande på grund av den särskilda utformningen. De tillåter ett högt vattenflöde som spolar ut hår och övrig smuts.